20 maj 2015

Stockholm

Efter en natt vid Kattnäs kyrka i Gnesta for vi vidare mot Stockholm. Åkte först ut en sväng till Årsta havsbad då vi visste att vi inte kunde checka in på campingen förrän på eftermiddagen. Härlig promenad längst havet fick vi.
For vidare in mot Stockholm och hängde naturligtvis på låset kl 14:00 Lagom till att vi kom hit dog min kamera och om det inte var illa nog så upptäckte jag att laddaren låg kvar där hemma. Det får duga med lite mobilbilder framöver.

 
Promenerade in till Gamla stan. Från Långholmen via Södra Mälarstrand in till city är det ca 2,5 km, en lagom promenad. Vackra gamla båtar ligger längs hela kajen så det är ett nöje att promenera här.
Väl inne i stan var vi å tittade på allt det där man inte får missa, slottet, riksdagshuset, osv. Turiststråket Västerlånggatan var man ju också tvungen att vandra runt på, och på alla andra gator däromkring också för den delen. Efter några timmar på stan promenerade vi hela vägen hem igen, bobilen lockade med en go soffa att vila fötterna på och lite kylda drycker.
Det blev även en promenad på Långholmen senare på kvällen, bra ställe för räkan att rastas på.
 

Det blev en tur till Djurgården dagen därpå. Färjan från slussen dit och promenad över bron hem. God lunch på Sjöcafeet blev det också. Så mysigt att bara slappa, promenera och njuta av solen. 
 
 
 
Tog även en sväng via Skeppsholmen på hemvägen, vackert som bara den! Efter lagom med mat, dryck och vila blev det en promenad runt Långholmen med räkan.

 
Morgonen därpå ville vi prova något nytt. Vi tog Västerbron över till Kungsholmen. Promenerade längs med Norr Mälarstrand och var lite kulturella på vägen till gamla stan. Det mulnade på ganska rejält och började blåsa så vi begav oss hemåt.
Efter några om och men så beslutar vi att åka vidare och strunta i den sista natten i Stockholm. Vad är en bal på slotten jämfört med lite sol i Kalmar?! 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir glad om du tar dig tid att skriva en kommentar!