4 aug. 2015

... fortsättning Pula och ett riktigt bra avslut på Kroatienvistelsen

Vi åkte till Pula trots värmen då vi hade lite privata saker att ta hand om. Svärmor som bor i lägenheten sommartid skulle hälsas på och vi (läs källartrollet) skulle eventuellt måla lite på trappan mm. Inte hade vi nyckel med oss heller så det fick bli en bild utifrån gatan.



Men saker blir inte alltid som man tänkt sig. Svärmor låg på sjukhus så det blev inget gjort som planerat. Jag och räkan njöt i alla fall av härliga promenader och badade när vi orkade vara ute i solen, källartrollet gjorde oss för det mesta sällskap (under besökstid var han dock på sjukhuset hos sin mor).


Vi bodde på Camping Stoja som var över förväntan men dålig wi-fi dock. Den hade i alla fall hundstrand och hunddusch som vi trots allt prioriterar. Pizzan var fantastisk god på campingrestaurangen också :-)


Campingen ligger på Stoja-halvön med steniga stränder och en klippig kust med fantastiskt klarblått vatten. En kort promenad bort ligger Uvala Valovine, den blå lagunden som är supermysig. Här kan man hoppa från klippor, snorkla och simma i grottor.

 

Tisdag eftermiddag beslutade vi att fara vidare mot Slovenien. Vi var trötta på de höga temperaturerna nattetid. Vi ville ha lite svalka. Efter ett dopp med räkan så packade vi ihop oss och åkte iväg.
När vi var i närheten av gränsen gjorde sig hungern påmind och vi såg en skylt som pekade på en restaurang 1,5 km upp i bergen, Stari Kaštel. Så vi åkte dit!
Den ligger i Buje, högt på en klippa med fantastisk utsikt från terrassen.
 
 
 
Stari Kaštel är en fin upplevelse, fantastisk service och riktigt bra mat och vin. En fem-stjärnig restaurang som det är värt att ta en omväg för.
Ja mina vänner, som ni förstår så blev vi sittandes här en bra stund och alla campingarna hade stängt när vi kom fram så det blev att fricampa istället. Kvällen var sval och vi sov riktigt gott, bästa natten på länge!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir glad om du tar dig tid att skriva en kommentar!