5 jan. 2016

Planering Keukenhof!

Jag älskar att planera, drömma mig bort och göra research... sedan behöver det inte alls bli som jag tänkt och planerat, för det brukar ju bli bra ändå!

Nu är det i alla fall Keukenhof som ligger på tapeten. 23 april är det tänkt att vi åker söderut och hälsar på herr och fru tulpan, gärna lite andra färgglada vårlökar också.

Holland/Keukenhof
Faktasida Holland: http://www.holland.com/se/press/article/holland-alskar-tulpaner.htm


Updatering på hur blomningen fortskrider hittar du på denna sidan. Den börjar att uppdateras från slutet på februari/början på mars: http://tulipsinholland.com/faq-tulips-and-keukenhof/weekly-tulips-and-flower-update/



Det finns en kostnadsfri ställplats (husbilskompisar.se) utan service ca 2 km sydväst om Keukenhof utmed kanalen  GPS: N 52 16 52.0 E 4 32 18.9. 

Tips på vägen... från folk i farten
Vad vi skall göra på vägen? Tja, jag googlar som attan och letar efter tips på vad man skriver på olika bloggar mm.

"Du har en fin väg från Oldenburg (väster om Bremen) in i Holland. Den går längs "Kustenkanal". När du passerat gränsen till Holland kommer du in i den lilla staden Bourtange. Ta in på camping ´t Plathuis som också har speciella platser för husbilar. På gångavstånd från campingen har du ett väldigt fint område, Fästning Bourtagne med flera vallgravar och en liten stad i mitten (från år 1742)."

"Vi började med att åka över Stora o Lilla Bält via broarna och fortsatte sedan till Ribe, Danmarks äldsta stad. Här finns en fin camping med promenadavstånd in till staden som är sevärd med gamla hus från 1600-talet. Vidare,övernattning på gratis ställplats i Brokdorf vid Elbe med fåren betande på kanalbanken.Resan fortsatte med överfart över Elbe (18€) och vidare till staden Stade. Här finns en fin ställplats (8,50€) och staden är verkligen värd ett besök. Därefter åkte vi till Oldenburg också en bra ställplats som var gratis.
Vi åkte därefter genom Grönningen till den stora väg som man har byggt för att dela av en stor vik och därmed kunna pumpa ur vattnet och på så sätt få mera land. I staden Hoorn finns en ställplats i hamnen med stora staket runt. Här betalade vi 13€ också en fin stad att flanera.
Amsterdam var nästa mål på resan här finns en stor camping strax intill Shiphol flygplatsen. Bra camping med särskilda platser för husbilar (19,50€). Ska ni åka in till centrum av Amsterdam så välj bussen det är mycket lättare än att åka med Metron.
Nästa stopp blev Keukenhof. Här stod vi gratis utmed en kanal med ett hundratal andra husbilar. Mycket trevligt, utanför blommade alla olika lökar, stora fält med olika sorters lökar och färger. Koordinaterna dit är N 52 16 59,9 W 4 32 29,3. Detta fina tips fick vi på husbilsklubben. Här får man endast stå den vecka som Blomsterparaden är. Sedan åkte vi till Normandi."

Vårblomning - Tulpanfestival i Halmstad, bilden från den 27 april 2014 

Självklart finns det massor att se längs vägen! Give me more! 
Lämna gärna en kommentar här på sidan! 

1 kommentar:

  1. Wow... vilken energi du har! Nu har jag läst ifatt inläggen jag missat och nu dreglar jag nästan :) Tack för alla härliga recept... måste nog testa lasagnen i alla fall!
    Härliga bilder på Räkan och dig där vid stranden... tur du har den varma mössan!
    Kul att planera framåt lite och det verkar väldigt trevligt med en resa till Keukenhof. Har aldrig varit där, men någon gång kanske :)
    Ha det gott!
    Kram

    SvaraRadera

Jag blir glad om du tar dig tid att skriva en kommentar!